Asle Sveen

Japaneren Eisaku Sato fikk prisen i 1974, det var den verste tabben. Nye papirer har vist at han ikke var tilhenger av den anti–atomvåpenpolitikken han fikk prisen for! Alt tyder på at komiteen var feilinformert.

6 thoughts on “Asle Sveen

 1. shinichi Post author

  1974年の佐藤栄作のノーベル平和賞の受賞は、最悪の誤りだった (det var den verste tabben; it was the worst mistake)。反核政策の推進者ということで受賞したのに、彼が反核政策の推進者ではなかったことは明らかになってきている。すべての状況証拠が、委員会が騙されたことを示している (at komiteen var feilinformert; the committee was misinformed)。

  佐藤栄作の受賞については、国連大使だった加瀬俊一のロビー活動が寄与したというのが日本では定説になっており、実際、佐藤栄作は日記の中で加瀬俊一への謝意を表している。

  だとすれば、ノルウェー・ノーベル委員会の5人(というよりは、Asle Sveen ひとり)を騙したのは、加瀬俊一だということになる。

  Reply
 2. shinichi Post author

  – Disse fredsprisene har vært helbom

  http://www.nrk.no/nyheter/nobels_fredspris/1.7821695

  En av Nobelkomiteens andre bomskudd kom ifølge Sveen allerede året etter, i 1974.

  Da ble Nobels fredspris tildelt Japans tidligere statsminister Eisaku Sato og irske Seán MacBride. Nobelkomiteen begrunnet fredsprisen til Sato blant annet med at han hadde underskrevet ikkespredningsavtalen av atomvåpen i 1970.

  Men det viste seg at Eisaku Sato ikke var noen prinsipiell motstander av atomvåpen.

  Reply
 3. shinichi Post author

  One of the Nobel Committee’s second unsuccessful shot by Sveen came a year later, in 1974.

  When was the Nobel Prize awarded Japan’s former Prime Minister Eisaku Sato and Irish Seán MacBride. Nobel Peace Prize Committee justified to Sato among other things, that he had signed the Non-Proliferation Treaty of Nuclear Weapons in 1970.

  But it turned out that Eisaku Sato was no principled opponent of nuclear weapons.

  Reply
 4. Kimlund

  I vores demokrati magter vælgermassen ikke at kontrollere de valgte “politikere”. Grundet almindelig dumhed og sløvhed, plus en faldende moral pullahiiri.dk . Derfor går det galt.

  Jeg har formuleret denne om demokrati:
  Høns vil vælge høns, køer vil vælge køer, idioter vil vælge idioter. Vi vælger nogen der ligner os selv. Så prøv således at se den “OVERBEVISENDE INTELLIGENS” i Folketinget. Det er det vi kommer til at dø af.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.